Golden retrieverklubben

FB-R 17 juli

Golden retrievern, liksom övriga retrieverraser, är ju en underbar familjehund som älskar att aktiveras på olika sätt. Rasens ursprungliga jaktegenskaper och arbetskapacitet är egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.
På ett FB-R, Funktionsbeskrivning Retriever, kan du som retrieverägare få en beskrivning av din hund på just dessa specifika egenskaper utan att den behöver vara tränad.

Den 17 juni arrangerade Goldenklubben ett FB-R vid Klostervågen, Vomb. 

IL

Det var åtta nyfikna och laddade ekipage som möttes upp klockan 8 på morgonen. Medlemmar ur Skåne-/Blekingssektionens styrelse fanns på plats och ordnade så att det fanns tillgång till kaffe och bullar till deltagare och funktionärer.

Agneta Joonas

Dagen började med att Agneta Joonas, som var beskrivare, informerade lite kring hur själva beskrivningen skulle gå till.

start

 

Vi fick också träffa dagens testledare Lotta Danielsson och Eddie Bergstrand som var funktionär.

Lite senare på dagen bjöds det på en smarrig sallad till lunch.

 

Jag själv, liksom flera andra, fick möjligheten att följa med som åskådare. Det var både roligt och intressant att se hundens sätt att reagera och agera i de olika momenten. Att se hur apporteringslusten, men också hundens förmåga till passivitet, ser ut i olika situationer. I FB-R ingår även ett moment där man ser hur hunden reagerar på skott. Momentet är frivilligt.

 

Petra Jensen & Buddy

Under hela beskrivningen har hundföraren, som här är Petra Jensen med sin hund Buddy, sällskap av testledaren, som leder momenten och informerar hundföraren om hur hon skall göra. Funktionären är den som kastar och lägger ut dummies.

PJ & B

 BuddyEddie

 Det var en väldig trevlig dag med god stämning och glada hundar. Jag kan varmt rekommendera er att anmäla er hund till FB-R. Jag kommer definitivt att anmäla mina hundar! 

Lotta Öhnell Andersson