Golden retrieverklubben

Nordiska Mästerskapen i lag för Golden retriever i Hjo 2018

sverigetröjor

 

Vår fantastiska dag började med att vi träffades på morgonen och tog på oss våra fina Sverigetröjor med hundarnas namn på baksidan. 

På samlingen fick vi reda på att vi skulle köra i konvoj ut till tävlingsplatsen, som tar ca. 30 minuter att köra.

Vi startade som 3:e lag på RUTA 1. Det var en liten walk upp med en dubbelmarkering till var och en av oss. Starten kändes bra där på ruta 1.

 

NM ruta 2

Sedan traskade vi vidare till RUTA 2. Där var det lite väntetid. Vi passade på att hjälpas åt med att svalka hundarna, då temperaturen redan var uppe i 33 grader! 

På ruta 2 fick vi vars ett linjetag över vattendike och i svår terräng, där man lätt tappade bort sin hund. När vi var klara var domarens kommentar: "Jag tyckte detta var en svår uppgift, men efter att ha sett er var det lätt!".

Vidare till RUTA 3. Det var en dubbelmarkering till oss alla. Den var lite tuff för oss så där fick vi kämpa lite extra.

IMG_2883


RUTA 4. 
Vi fick gå ut mitt i ett öppet fält med stekande middagssol, där det blev tre långa linjetag. Detta fixade vi galant.

 

Nu fick vi se till att svalka hundarna rejält för att klara av sista rutan!

 

 

RUTA 5. Här var det en mycket lång väntan. Vi gick in som näst sista lag. Det var tre svåra linjetag, där det gällde att hundarna gick rätt från början eftersom vi inte kunde se hundarna när de väl var framme vid målet. Vi klarade detta strålande bra och domaren sa att vi gjorde det bäst av alla lagen!

Nu hade vi gått runt och jobbat och haft mycket roligt ihop under hela tiden. En för alla, alla för en!
Kvar var nu den spännande väntan på resultaten och prisutdelningen.

Prisutdelningen började med att kalla fram det 5:e placerade laget. Vi hade en liten önskan om att vår insats skulle räcka till det, men inte.

När de kom till förstapristagarna och ropade upp oss trodde vi inte att det var sant! Men där stod vi nu som Nordiska Mästare 2018 och fick höra Nationalsången spelas för oss, det var stort!

IMG_2889