Golden retrieverklubben

Trimkurs i Billesholms Ridhus för Åsa Eriksson

 

Sektionen anordnade en trimkurs söndagen den 17 oktober.
Eftersom deltagarantalet var få så flyttades den från ett ridhus till att vara på Klintgårdens kennel. Det tackar vi deltagare för eftersom vi fick tillbringa dagen i uppvärmda lokaler istället för ett småkyligt ridhus.

Kursledare var Åsa Eriksson, Växjö, som har ställt både egna och andras hundar flitigt genom åren, vilket inneburit en lång erfarenhet av att trimma Golden Retriever.

För oss som inte har den talangen, erfarenheten och blicken att frisera är det lärorikt att ta del av andras erfarenheter från olika håll. Vi slukade alla tips Åsa hade att delge oss och försökte därefter snygga till våra hundar på samma sätt.

Trimkursen vänder sig inte bara till utställare utan till alla våra medlemmar eftersom hundarna även behöver vardagsklippas då och då. Att ge sig själv och hunden den tiden och kunskapen resulterar i mer än att bara ha en välklippt hund. Den lär sig bli hanterad, vilket är extra viktigt vid veterinärbesök. Ägarna lär sig känna sin hund kroppsligt och upptäcker därmed ev förändringar som kan vara extra viktigt att hålla ett öga på. Ev. kommer ett nytt tillfälle på annan ort så håll utkik på vår hemsida https://www.skane.goldenklubben.se/Ovriga-aktiviteter

Tack Åsa för att du tålmodigt tog dig an oss och tack Goldenklubben sektion Skåne/Blekinge för god fika i pausen!

Reportage från ringträning i Åhus maj 2021

IMG_4783

Vårens ringträning anordnades fyra söndagar under maj månad. På grund av dåvarande Covid-19-restriktionerna så kunde vi bara erbjuda plats till ett kraftigt begränsat antal deltagare.
Sex träningssugna mattar med glada och entusiastiska hundar av blandad ålder och kön har jobbat hårt, skrattat mycket och skaffat sig en massa erfarenhet inför kommande utställningar.

IMG_4784

 

 
Det har sprungits många varv i ringen, övats uppställning och hantering av hund. Vi har även gått in på den teoretiska biten med exempelvis rasstandard, hur en utställning är upplagd och fungerar samt hur man förbereder sig själv och hunden inför utställning.
Precis som vid förra höstens ringträning så höll vi till i Åhus Hundcenters fina inomhushall. Naturligtvis hade vi kunnat hålla träningen utomhus eftersom det ändå var i maj månad som ju vanligtvis bjuder på härligt vårväder. Med tanke på hur vädret var i år så är vi så tacksamma för att vi hyrt in oss i hallen.

Vi som höll i träningen, Lotta Carping och Lotta Öhnell Andersson, vill passa på att tacka alla er som deltog för fina avslutningspresenter. Vi hoppas kunna ha ringträning igen någon gång under hösten-2021. Väl mött då!

IMG_4911IMG_4788 (1)IMG_4906IMG_4790 (1)

  

Ringträning i Åhus hösten 2020

ungdomekipage tvahundarlitenvalp2 pers 1 hund_32pers 1 hundmörkhund

Fyra söndagar i oktober hade GRK Skåne/Blekinge ringträning/handlerträning i Åhus Hundcenters fina och uppvärmda inomhushall. Så skönt att inte behöva oroa sig för regn och ruskväder. Hallen är också så stor att det kändes tryggt att vara där i dessa dagar
då vi måste se till att hålla avstånd. 

2 pers 1 hund_1

Lotta

 Tio träningssugna medlemmar med helt olika vana från utställnings-
ringen deltog. Allt från någon som aldrig ens satt sin fot på en hundutställning, till några riktigt erfarna ringrävar. Alla var mycket engagerade och gjorde stora framsteg.

Hundarnas ålder och utställningsvana skilde sig också stort. Trots det gick träningarna hur bra som helst. 

tandvisning

fika

 

 De praktiska övningarna
varvades med teori. 

Under fikapauserna fanns tid för vila och kisspaus för hundarna samt givande samtal och diskussioner
för oss tvåbenta. 

LottaX2

 Lotta Carping och Lotta Öhnell Andersson
ledde träningen och de tyckte att det var så roligt
att de hoppas på att kunna ha en kurs under våren 2021.
De tackar än en gång för de fina presenterna som de fick av kursdeltagarna! 

Utbildningsansvarig

Marie A3

Marie Ahnelöv

E-post:  utbildning@skane.goldenklubben.se
Tfn: 0734-36 83 45

Rasmontern

jakt&fiskem1

HJÄLP ÖNSKAS!

Vi behöver ha folk i rasmontern på olika evenemang under året. Alla som vill och kan är hjärtligt välkomna att höra av sig till: sekreterare@skane.goldenklubben.se